Friday, August 3, 2007

"Scenes of a sexual nature", του Εd Bloom


Σ’ένα ηλιόλουστο πάρκο στο κέντρο του μουντού Λονδίνου διασταυρώνονται οι ανοιχτές καρδιές μια χούφτας ανθρώπων. Λίγα μόλις μέτρα μακριά από τους πολύβουους δρόμους της μητρόπολης, οι ρυθμοί χαλαρώνουν και άνθρωποι κάθε ηλικίας, χρώματος και φύλου επιδίδονται σε ένα ατέρμονο παιχνίδι φλερταρίσματος: Σχέσεις που ξεκινούν, σχέσεις που τελειώνουν πριν καν ξεκινήσουν, σχέσεις που δεν ξεκίνησαν ποτέ, σχέσεις που χάθηκαν και στην πορεία αναζωπυρώθηκαν. Θραύσματα διαλόγων που δεν ξέρουμε πότε ξεκίνησαν κι ούτε πότε θα τελειώσουν, ερωτικά καλέσματα, βλέμματα, αποκρίσεις. Κάθε κουβέντα και μια προσπάθεια για επαφή. Βρετανικό φλέγμα αλλά και αμηχανία, πρόκληση αλλά και αποθάρρυνση, αποδοχή αλλά και απόρριψη. Μια συνεχής διελκυστίνδα ανάμεσα στον έρωτα και το σεξ, κι όλα αυτά στη διάρκεια μερικών ανέμελων περιπάτων σ’ενα πάρκο, στο διάλειμμα μια τυχαίας μέρας.

Ένα ζευγάρι που χωρίζει, ένα ζευγάρι που τσακώνεται, ένα ζευγάρι που γνωρίζεται, ένας μυστήριος άνδρας που φλερτάρει μια -όχι και τόσο- αθώα κοπέλα, ένα ζευγάρι ομοφυλοφίλων που προσπαθεί να ανανεώσει τη σχέση του, δυο ηλικιωμένοι που ανακαλύπτουν τον χαμένο νεανικό τους έρωτα.
Σχέσεις διαφορετικές, ανάγκες κοινές, συναισθήματα αντιφατικά, διάλογοι διασταυρούμενοι, κι ένα κοινό μονοπάτι: αυτό του έρωτα -που, αν και κοινό για όλους, κρύβει για τον καθένα μας έναν διαφορετικό προορισμό.

6 comments:

IdentityCafe said...

thelw poly na to dw...
sou arese?

neutrino said...

ειναι συμπαθεστατο και καλοφτιαγμενο. ο,τι πρεπει για θερινο σινεμα. μη φανταστεις κατι περισσοτερο -απλως εγω εμπνευστηκα απο την ωραια καλοκαιρινη ατμοσφαιρα :)

etalon said...

εγω φανταζομαι να ανεβει στο θεατρο αυτο με 14 πολυ καλους ηθοποιους κι εναν εμπνευσμενο σκηνοθετη. θα ειναι το εργο της χρονιας-βαζω στοιχημα-θα σπασει τα ταμεια.Λοιπον χρειαζομαστε εναν επιχειρηματια , εναν η καλυτερα μια σκηνοθετη-τι λες?- κι αλλους...13 ηθοποιους -) εννοειται οτι ο 14ος θα ειμαι εγω.

cheaptalk said...

Συμφωνώ κι εγώ ότι το μόνο άξιο λόγου της ταινίας είναι η λιακάδα στο Λονδίνο :p

Caesar said...

Κάτι κοινό & συνηθισμένο όπως φαίνεται, αλλά που κρύβει τελικά όπως γράφεις, έναν διαφορετικό προορισμό για τον καθένα μας!
Kι αυτό το κάνει να είναι πάντα ενδιαφέρον, θα πρόσθετα:)

neutrino said...

etalon,
με προκαλεις να σε σκηνοθετησω; ασε τοτε να σκεφτω εγω ποιο ρολο θα παιξεις! (οντως θα γινονταν καλο θεατρικο, αντε ομως να μεταφερεις ενα ηλιολουστο Λονδινο στη σκηνη!)

γεια σου cheaplog!
ενα sunny London ειναι λογος για να γυριστει ολοκληρη ταινια!! Οταν χιονισει στη Μυκονο να γυρισουμε κι εμεις μια. :D

caesar,
εμ, το συγκεκριμενο μονοπατι εχει παντα ενδιαφερον.. -ακομα κι οταν βγαινει σε αδιεξοδα. :)